Wij zijn Carol Gheeraert en Marcus van Paassen

We zijn ruim een kwarteeuw een koppel, met 2 tienerkinderen. We deden als gezin een jaar vrijwilligerswerk in een internationale gemeenschap gebasseerd op geweldloze communicatie (Auroville, Zuid India), startten aanaajaanaa, de eerste bio/vegan/fairtrade B&B in Gent (2007) en leefden.

 

 

Carol

Carol heeft een schat aan ervaring in Geweldloze Communicatie (GC) via opleidingen en workshops in België, Nederland, Duitsland, India, Slovenië, Denemarken en Groot-Brittannië. Ze doorloopt nu het proces tot gecertificeerd GC-trainer. Daarnaast doet ze ook mediation. Ze heeft ruime ervaring in volwasseneneducatie en is taalcoach. Als achtergrond is ook haar opleiding in Vergelijkende Cultuurwetenschappen en Bio-dynamische Land- en Tuinbouw een plus.

 

Marcus

Marcus heeft een tweejarige opleiding 'Living Compassion' voltooid. Hij houdt de B&B en het huishouden draaiende.  Daarnaast coacht hij activisten, via empathie-sessies.

Hij heeft jarenlange ervaring in educatief werk met jongeren en volwassenen in het socio-cultureel werk, met een klemtoon op ervaringsgericht leren, samen onderzoeken en creëren.  Ook deed hij enkele stapjes in (dans-)theater.  Veganistische catering verzorgen maakt hem blij. Sinds twee jaar ontwikkelt hij zijn eigen yoga- en meditatiepraktijk.

 

Marcus in zijn eigen woorden : "Het experiment op elk levensdomein trekt mij; aftasten, voelen en vooraf niet weten waar ik uit zal komen.  Aanwezig zijn bij wat is : dan voel ik dat ik leef."